Duitse politie doorzoekt klooster op kindermisbruik

Nederlandse politiek partijen willen het, de Duitse politie doet het: in het kader van onderzoek naar kindermisbruik binnen rooms-katholieke instellingen een klooster binnenvallen. Dinsdag doorzocht de politie in het Beierse Ettal het benedictijner klooster (zie foto). Wellicht is het voor het eerst in de Duitse geschiedenis dat er in een klooster een razzia plaatsvond. Paters van het kloosterinternaat zouden in het verleden twintig leerlingen hebben misbruikt.

Drie benedictijnen van de orde in Saksen zouden zich in het verleden aan kinderen hebben vergrepen en zijn per direct op non-actief gesteld. De politie-inval is tot nu toe het dieptepunt in het schandaal rondom geweld en seksueel misbruik in katholieke opvoedingsinstellingen bij onze oosterburen. Eind januari kwam in Duitsland kindermisbruik in internaten aan het licht. Sindsdien zijn er al meer dan 150 aangiftes gedaan.

Lees ook:Oud-parlementslid UK beschuldigt politie van ‘homoseksuele heksenjacht op hem’
Lees ook:Mr. Gay UK gearresteerd
Lees ook:Lesbische relatie eindigt in ‘onthoofde’ dildo’s
Lees ook:Politie-inval in kantoor hiv-project Oeganda
Lees ook:Amsterdamse homo doet vaker aangifte

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>