Edgar Vos had verhouding met profvoetballer

De Nederlandse couturier Edgar Vos, die woensdag overleed aan een hartaanval, neemt een geheim mee in zijn graf: hij had dertien jaar lang een verhouding met een profvoetballer van het Nederlands elftal. Dat zei Matthijs van Nieuwkerk donderdag in ‘De Wereld draait door’. Hij liet een fragment zien uit een interview uit 2001 van Paul de Leeuw met Egdar Vos, waarin de couturier dit  zelf onthulde, maar niet wilde zeggen om wie het ging. Van Nieuwkerk probeerde drie gasten, ‘chique dames’ die vaste klanten waren van Vos, te ontfutselen welke voetballer het was geweest en zei: ‘niet alleen uit lichte sensatiezucht, maar het is ook wel van belang. Ik denk: het elftal van ’74, daarin moet–ie gespeel hebben.’

De dames beaamden het en één van hen zei: ‘maar ik weet niet met wie. Als ik het wist, dan zei ik het lekker niet. En het is helemaal niet belangrijk.’ Tafelheer Prem Radhaskishun greep in: ‘Het is wél belangrijk, want ik spreek jonge jongens van rond de 16-17 die bang zijn om uit te komen voor hun homoseksualiteit: dat komt met name omdat de voetbalsport zo’n machowereld is. Ik zou het geweldig vinden als een voetballer zou zeggen: ik ben profvoetballer maar ik ben homo. Want er is niks mis met homo’s. Doordat we er nog zo besmuikt over doen, laat het zien dat er toch nog wel een taboe is op homoseksualiteit. Ik zou hopen als er voetballers zijn (tegen de camera): bent u profvoetballer en homo, kom morgen bij Matthijs van Nieuwkerk aan tafel: goed voor de emancipatie, goed voor de homo’s!’

Touché en Prem: bedankt! Dat er ook in de macho sportwereld wel degelijk homo’s rondlopen, bleek onlangs in Groot-Brittannië, waar de profrugbyspeler Gareth Thomas openlijk uit de kast kwam en verrast was over alle respons die hij daarop had gekregen. Een aantal jaar geleden was er in Amsterdam een scholierenwedstrijd, waarin Marokkaanse jongeren voetbalden tegen een gemengde groep jonge homo’s en ‘niet-witte’ jongeren. Prem was erbij voor een tv-programma en vroeg de groep na de wedstrijd: ‘willen de homo’s even omvallen?’ Daarop viel de helft van de groep op de grond; de anderen keken verbaasd om zich heen en schoten in de lach. De ludieke actie had een verrassend verbroederende werking. Het kán dus wel. Wat zou het geweldig zijn, als homoseksuele voetballers zich inderdaad bij Van Nieuwkerk komen melden!

Lees ook:Amerikaanse LGBT daklozen doen van zich spreken in videoboodschap
Lees ook:Help! Een homo in de klas
Lees ook:Hitzlsperger: ‘Uit de kast komen als profvoetballer onmogelijk’
Lees ook:Lancering jongeren homogroep Jong&Out Emmen
Lees ook:Tv-tip: Arie Boomsma met Uit de kast

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>