Nederlandse couturier Edgar Vos overleden

De Nederlandse couturier Edgar Vos is woensdag overleden als gevolg van een hartaanval tijdens een vakantie in Amerika. Dat maakte zijn partner donderdag bekend. Hij werd 78 jaar. De modeontwerper werd dinsdag opgenomen in een ziekenhuis in Fort Lauderdale, Florida. Edgar Vos wordt beschouwd als de meest succesvolle en invloedrijke couturiers van eigen bodem die ook in het buitenland succes had. Hij werd de keizer van de Nederlandse modeontwerpers genoemd. Vos bouwde een reputatie op als maker van klassiek en kwalitatief hoogstaande mode, dat bekend stond als vrouwvriendelijk, omdat het vrouwen flatteerde.

Bekende Nederlandse vrouwen waren klant, waaronder Pia Beck, Martine Bijl, Liesbeth List en prinses Christina. Edgar Vos werd in 1931 geboren in Makassar in het toenmalig Nederlands Indië. Hij wist een stageplaats in Parijs te bemachtigen en debuteerde in 1955 in Nederland met een kleine salon in Den Haag. In 1961 betrok hij een atelier aan de Amsterdamse P.C. Hooftstraat. In 1963 presenteerde hij voor het eerst een eigen collectie van haute couture modellen. In 1971 opende hij zijn eerste eigen boetiek. Ieder jaar toonde hij zijn collectie in de Verenigde Staten, waar hij als enige Nederlandse modemaker een eigen salon had, waar de incrowd van Florida graag kwam. In november 1994 ontving Vos de Max Heijmans Ring, de hoogste modeonderscheiding in Nederland. In 2000 gaf hij zijn laatste modeshow in het Amsterdam Hilton Hotel. Daarna ging de couturier het rustiger aandoen. Tegenwoordig bestaat zijn imperium uit 15 winkels, met de bekendste in de Amsterdamse P.C. Hooftstraat.

Lees ook:Amsterdamse couturier Frans Molenaar overleden
Lees ook:Modekoning Yves Saint Laurent geridderd
Lees ook:Edgar Vos had verhouding met profvoetballer
Lees ook:Pionier uniseksmode overleden
Lees ook:Modekoning Yves Saint Lorent overleden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>