VS opent grenzen voor mensen met hiv

Vanaf vandaag, 4 januari 2010, mogen mensen met hiv naar de Verenigde Staten reizen of emigreren. President Obama tekende een wet die zijn voorganger Bush had voorbereid. ‘Het beleid werd 22 jaar geleden ingevoerd op grond van angst en niet van feiten’, zei Obama. Al die tijd werden mensen met hiv geweerd: een wet uit de tijd van Ronald Reagan. De VS was één van de twaalf  landen  die zo’n inreisverbod nog lang ‘volhield’. 

Het Centrum voor Ziektebeheersing –en Bestrijding bepaalde eind vorig jaar dat hiv weliswaar een ernstige ziekte is, maar niet langer een eenvoudig overdraagbare ziekte die de volksgezondheid bedreigt. Obama hoopt dat de beëindiging van het inreisverbod de drempel wegneemt bij mensen om zich op hiv te laten testen. ’Alleen dan kunnen ze inzien dat ze ziek zijn: daardoor kon de ziekte zich lang verder verspreiden,’ aldus Obama. Voor mensen met hiv zal het een feestdag zijn, althans: als ze naar de VS willen reizen. Ze hoeven geen capriolen meer uit te halen, zoals hun ziekte verzwijgen, pillen in vitaminepotjes stoppen of vooruit sturen en met de zenuwen in het vliegtuig zitten.

Lees ook:USA heft inreisverbod mensen met hiv op
Lees ook:VS infecteerde bewust met syfilis
Lees ook:Inreisbeperkingen VS mensen met hiv 4 januari 2010 voorbij
Lees ook:Ierland: aantal homo’s met hiv op recordhoogte
Lees ook:Einde inreisverbod USA voor mensen met hiv in zicht

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>