Hartafwijking doodsoorzaak zanger Boyzone

Stephen Gately, de gay zanger van de Ierse boyband Boyzone, stierf afgelopen oktober niet aan drank of drugs. Ook niet aan longoedeem, maar aan een hartafwijking die niet eerder was gediagnosticeerd. Volgens een zojuist uitgekomen forensisch rapport leed hij aan atheromatosis: degeneratie van de binnenste vaatwand. Het komt zelden voor bij mensen onder de vijftig en veroorzaakt vetophoping in de arteriën die naar het hart lopen. Hoe meer vet, hoe minder het hart bloed door het lichaam heen kan pompen.

Een voorlopig pathologisch rapport ging er vanuit dat de zanger stierf aan acuut longoedeem, vocht in de longen door beschadigde bloedvaten in de longen. Het nieuwe rapport stelt vast dat hij niet is overleden aan drank of drugs. De moeder van Gately had al eerder gezegd dat de doodsoorzaak een hartafwijking zou kunnen zijn, omdat een aantal familieleden dezelfde kwalen hadden gehad.

Lees ook:Boyzone zanger Gately stierf aan longoedeem
Lees ook:Uitvaart Boyzone zanger Gately in Dublin
Lees ook:Familie Stephen Gately heropent onderzoek rondom zijn dood
Lees ook:Boyzone zanger Stephen Gately overleden
Lees ook:Boyzone wint Stonewall Award

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>