Rwanda ontkent nieuwe anti-homowet

De minister van Justitie van Rwanda ontkent dat het parlement werkt aan een nieuwe wet die homoseksuele handelingen strafbaar maakt. Dat bericht werd deze week verspreid door onder meer de IGLHRC (International Gay & Lesbian Human Rights Commission). In New Times, een krant die in de hoofdstad Kigali is gevestigd, zegt minister Karagarama dat de regering ‘op geen enkele wijze homoseksualiteit  strafbaar zal en wil stellen. Seksuele gerichtheid is een privé-aangelegenheid en iedere individu heeft zijn eigen gerichtheid: dat is geen strafzaak.’

De minister zegt verder dat er in het Lagerhuis op 16 december ‘helemaal geen wetsvoorstel over homoseksualiteit op de agenda stond.’ Hij beschuldigt de IGHLRC en Afrikaanse roze organisaties ervan valse berichten te verspreiden ‘uit totale onwetendheid of bewust vanwege politieke motieven.’ De IGHLRC meldt op haar beurt dat een stemming over de strafbaarstelling plotseling van de agenda van het Lagerhuis is verdwenen. Die zou deze week plaatsvinden. Redenen daarvoor worden niet genoemd. Overigens opperde de minister wél dat ‘deze mensen (hij doelt op roze organisaties, zonder die expliciet te noemen) moeten leren onderscheid maken tussen onderwerpen waarover privé wordt gedebatteerd en concrete wetsvoorstellen van de regering.’ De regering heeft volgend de minister een vergadering belegd met ontwikkelingspartners om deze kwestie te bespreken.

Lees ook:Regering India wil homowet afschaffen
Lees ook:COC wil homovriendelijker asielbeleid
Lees ook:USA tekent toch VN-verklaring homorechten
Lees ook:Minister bestraft vanwege subsidie Toronto Gay Pride
Lees ook:Homofobie slaat over van Oeganda naar Rwanda

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>