Mongolië krijgt homo-organisatie

Mongolië heeft toestemming gegeven aan het LGBT Centrum om zich te registreren en te vestigen. Het is de eerste roze organisatie in Mongolië. Tolerante jegens de roze medemens is in dit deel van de aarde nog ver te zoeken. Tot nu toe werd inschrijving geweigerd, omdat de organisatie volgens de overheid een doel nastreeft dat ‘in strijd is met de Mongoolse gebruiken en tradities en een verkeerd voorbeeld geeft aan de jeugd.’ Nu mocht het Centrum zich inschrijven als ngo (non-gouvernementele organisatie).

De organisatie vestigt zich in de Mongolese hoofdstad Oelanbator en wil de mensenrechten van holebi’s en transgenders beschermen en bevorderen. Tot nu toe hebben roze Mongolezen te maken met uitstoting, verbaal en fysiek geweld en discriminatie door overheid en maatschappij: in de gezondheidszorg, huisvesting, onderwijs en in de media. De inschrijving is na drie jaar stevig lobbyen door de IGLHRC bij de Mongolese overheid tot stand gekomen. Die wees het land erop dat het  met de ondertekening van internationale mensenrechtenverdragen verplichtingen heeft.

Lees ook:Discriminatieverbod transgenders mogelijk in strafwet
Lees ook:Italië verwerpt homofobe antidiscriminatiewet
Lees ook:Politie Amsterdam: ‘Geweld tegen transgenders te weinig gemeld’
Lees ook:Alarmerend EU rapport homo-discriminatie
Lees ook:Amsterdamse homo doet vaker aangifte

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Mongolië krijgt homo-organisatie

  1. Dhr. D.W. Kievit

    Typo in titel.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>