Houston krijgt lesbo burgemeester

De Amerikaanse stad Houston krijgt een lesbische burgemeester, de Democraat Annise Parker (53). Ze is de eerste homoseksuele burgemeester in de Verenigde Staten van een grote stad. De Texaanse metropool telt twee miljoen inwoners en is daarmee de vierde stad van het land.

Conservatieve christelijke Texanen hadden opgeroepen om toch vooral niet op iemand met homoseksueel gedrag te stemmen, maar op de Democratische zwarte kandidaat Gene Locke. Omgekeerd bracht de Amerikaanse homobeweging geld bijeen om Parker te steunen. Ze is een voormalig homoactiviste, kreeg 53% van de stemmen en treedt 1 januari aan.

Lees ook:Homostemmen kunnen nieuwe president bepalen
Lees ook:Zondebok orkaan is gevonden: een lesbische burgemeester
Lees ook:Super-Tuesday USA ook voor homo’s spannend
Lees ook:Zürich krijgt lesbo burgemeester
Lees ook:New York wijst homohuwelijk af

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>