Flevoland krijgt een eigen COC

Vrijdag 18 december 2009 presenteert COC Flevoland zich met een feestelijke bijeenkomst in Lelystad. Vanaf 20.30 uur zal café Vier Engelen aan de Zilverparkkade 130 het domein zijn van de nieuwste vereniging. De polderprovincie is al 23 jaar een feit, maar moest het tot nu toe doen zonder roze werkgroepen. In maart 2009 startte de werkgroep Flevoland, die voorlopig nog opereert onder de vleugels van COC Amsterdam en COC Zwolle, maar tot een zelfstandige vereniging in de polder wil uitgroeien.

Bij de feestelijke presentatie zal de wethouder van Integratie en Emancipatie van Lelystad, Albert Kok, aanwezig zijn. De werkgroep wil zich komend jaar in alle gemeenten in Flevoland manifesteren, voorlichting geven op scholen en samenwerken met organisaties die emancipatie en diversiteit  nastreven, zoals het Bureau Gelijke Behandeling van Flevoland. Daarnaast wil COC Flevoland discussie –en informatiebijeenkomsten organiseren en de roze Flevolander ondersteunen bij zijn of haar coming out en zelfacceptatie.

Lees ook:Flevoland toe aan eigen COC vereniging
Lees ook:KNVB-voorzitter doet aftrap ‘Homo! is geen scheldwoord’
Lees ook:Flevoland krijgt mogelijk eigen COC-vereniging
Lees ook:COC voert hand-in-hand actie in Lelystad
Lees ook:Lelystad ‘geeft kleur aan Coming Out Dag’

1 Reacties // Reageer

One thought on “Flevoland krijgt een eigen COC

 1. JT

  Ooit kende Almere heel even een eigen COC vereniging c.q. stadsgroep (onderafdeling), maar na de afwijzing van een verzoek om hulp door het landelijke COC (zo staat op de website van FSH te lezen), stierf dat initiatief een zachte dood.
  .
  COC Almere ging over in de FSH: de Flevolandse Stichting Homobelangen. FSH is opgericht in jaren 1990 en werkt met vrijwilligers, wil ondersteuning bieden aan holebi’s in Nederlands nieuwste provincie en ontmoetingsruimte creëren.
  .
  Gaycafé M’n EX is, naast Den Engel, één van de twee homocafés van Almere maar wel het eerste homocafé van Almere. Het is in 1999 opgericht onder de vlag van het F.S.H.( Flevolandse Stichting Homobelangen ), een zelfstandige en ook wel semi-commerciële stichting.
  .
  Gay café ‘M’n Ex’ is de ‘kern van de onafhankelijkheid van de FSH’ en draait dankzij de inzet van een groep vrijwilligers als zelfstandige homo-ontmoetingsruimte; zonder subsidie.
  .
  Zie verder:
  http://gay.blog.nl/vrijetijd-uitgaan/2008/04/26/almere-gay-caf-m-n-ex-weeklang-24-uur-open
  http://www.f-s-h.nl

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>