Plasterk bezoekt homo’s op VMBO-school

Minister Plasterk van homo-emancipatie bezoekt woensdag 9 december 2009 lesbo- en homoleerlingen op het Baken Stad VMBO-college in Almere. Hij krijgt daar te zien hoe homo- en heteroleerlingen in een Gay-Straight Alliance op hun school werken aan een homovriendelijker klimaat. Op 10 december debatteert Plasterk met de Tweede Kamer over de vraag of extra investeringen in homovriendelijk onderwijs noodzakelijk zijn.

Plasterk zal onder meer spreken met de 16-jarige Tessa, die op haar school met hulp van het COC een zogenaamde Gay-Straight Alliance (GSA) oprichtte. In een kringgesprek krijgt de minister van leerlingen te horen wat ze van lesbo’s, homo’s en van Tessa’s activiteiten vinden. Volgens de Onderwijsinspectie ziet de helft van de leerlingen in het voortgezet onderwijs hun school niet als een veilige plek voor lesbo’s en homo’s om ‘uit de kast te komen’. Op tenminste eenderde van de scholen vinden homofobe incidenten plaats. Volgens de Inspectie doen zich naar verhouding veel incidenten voor in het VMBO onderwijs, en komen op dit schooltype relatief weinig leerlingen uit de kast (bron: persbericht).

Lees ook:Homo’s veilig naar school in Maastricht
Lees ook:Hetero’s komen voor homo’s op in filmpjes
Lees ook:Kick-off Gay-Straight Alliances Limburg
Lees ook:Hetero -en homotieners samen op Canal Parade
Lees ook:Project Veilige School voor homo’s in Heerlen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>