Inreisbeperkingen VS mensen met hiv 4 januari 2010 voorbij

Vanaf 4 januari 2010 mogen mensen met hiv naar de Verenigde Staten voor een reis of een verblijf. President Obama had het al aangekondigd, maar nu is definitief de datum vastgesteld waarop de grenzen van de VS opengaan voor hiv-positieve mensen. Hiermee komt een einde aan de periode van maar liefst 22 jaar, waarin mensen met hiv het land niet inkwamen. Het Aids Fonds en de Hiv vereniging adviseerden mensen in die jaren om hiv niet te melden op de immigration card: dan werd je ‘gewoon’ toegelaten. Dat maakte een reis richting USA er natuurlijk niet leuker op. 

Zo had menigeen angst dat de douane hiv-medicijnen in de handbagage zou vinden. Om die angst te vermijden, werd altijd geadviseerd de pillen in een ander potje te doen. Gelukkig is die ellende voor mensen met hiv binnenkort voorbij. Het opheffen geldt niet alleen voor mensen die voor werk of vakantie naar de VS reizen, maar ook voor mensen die zich er willen vestigen.

Lees ook:Mensen met hiv moeten medicijnen blijven slikken
Lees ook:Nederlandse feministe Aletta Jacobs geëerd met Google Doodle
Lees ook:Veel mensen die succesvol hiv-medicijnen slikken toch bang om een ander te infecteren
Lees ook:Rusland: douane houdt ‘homokunst’ bestemd voor Roze Kunstlijn Haarlem tegen
Lees ook:Aids Fonds haalt recordbedrag binnen met piemelboot

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>