Belgische Rainbow Awards 2009

Çavaria, de opvolger van de Belgische Holebi Federatie, heeft woensdag 21 oktober 2009 in Brussel de jaarlijkse Rainbow Awards uitgereikt aan bedrijven die zich extra inzetten voor een beter werkklimaat voor roze werknemers. In Vlaanderen was dat autoconstructeur Ford Motor Company in Genk, in Brussel de Bank of New York en in Wallonië de firma IBA. De firma in Genk richtte in 2005 Ford Globe Belgium op: Globe staat voor gay, lesbian or bisexual employees. In 1994 werd een zelfde soort werknemersbelangengroep opgericht bij het moederbedrijf in de Verenigde Staten.

De Rainbow Award is een initiatief van de Belgian Business Association, Çavaria en twee roze werknemerorganisaties: IBM Eagle en ING Gala. Veertig bedrijven vulden een enquête in. De enquête toont volgens Çavaria aan dat in België ‘een kopgroep van bedrijven ontstaat die inspanningen doen om de rechten van holebi’s en transgender personen op de werkvloer te verzekeren.’

Lees ook:Belgian Pride in Brussel: ‘Love is too beautiful to be hidden’
Lees ook:GenderTalent: nieuwe stichting voor transpersonen op de arbeidsmarkt
Lees ook:De Rainbow Awards gaan op voor een Gouden Kabouter
Lees ook:Regenboogweek België
Lees ook:Vermiste man in Luik mogelijk slachtoffer homofobe moord

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>