Sperma slikken houdt jong

Sperma doorslikken, houdt  jong. Spermidine, een stofje dat in groten getale daarin voorkomt, zou bijdragen aan het houden van een jong uiterlijk. Dat beweren onderzoekers van de universiteit van Graz in Oostenrijk, die 29 onderzoekers uit 6 verschillende landen en van 11 universiteiten hierover aan de tand voelden. Zij riepen enthousiast: ‘Het kan zomaar zijn dat we de heilige Graal in het verouderingsonderzoek gevonden hebben.’ Nou dacht ik dat sperma doorslikken tot de categorie risicovol gedrag behoort, als je geen hiv wilt oplopen, dus enige voorzichtigheid lijkt me geboden. 

Overigens reppen meerdere berichten alleen over vrouwen, maar dat blijkt nergens uit de berichten in Nature Cell Biology en van de Oostenrijkse universiteit. Spermidine komt van nature veel voor in alle cellen, maar neemt bij het ouder worden in aantal af. Toedienen van het goedje zorgt voor celvernieuwing en stimuleert de bestaande cellen langer goed te blijven. Alle cellen verouderen, alleen spermacellen niet. Ook grapefruits, tarwekiemen en sojabonen bevatten het stofje.

Lees ook:Eiwit ontdekt dat hiv-besmetting kan tegenhouden
Lees ook:Hoop voor patiënten met hiv
Lees ook:Gen gevonden dat beschermt tegen hiv
Lees ook:Veel geweld tegen homo’s in Amsterdam
Lees ook:Hiv-patiënt mogelijk genezen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>