Referendum tegen verbod homohuwelijk Californië pas in 2012

Homoactivisten, die Proposition 8 willen aanvechten, hebben gezegd dat ze dat mogelijk pas in 2012 gaan doen. ‘Prop 8′ was het referendum in Californië tegen het homohuwelijk: ingevoerd in het voorjaar van 2008, maar in november door de tegenstemmers alweer van de baan. Equality California (EQCA) denken meer te kunnen bereiken, als het referendum er in 2012 pas komt.

Volgens de organisatie is er dan meer tijd om een solide overwinning te kunnen behalen: 39 in plaats van 15 maanden moet genoeg mensen over de streep kunnen trekken om het huwelijk ‘terug te geven’ aan koppels van hetzelfde geslacht. De Courage Campaign in Los Angeles gaat echter nog steeds uit van een referendum in 2010.

Lees ook:Voorlopig geen homohuwelijk in Maine
Lees ook:Meryl Streep geëerd met belangrijke LGBT-Award
Lees ook:Australië: geen referendum over homohuwelijk, maar peiling per post
Lees ook:Slovenen houden referendum over ‘homohuwelijk’
Lees ook:Obama herroept anti-homowet Amerikaanse leger

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>