Bokser riskeert schorsing door foto’s in homoblad

De Thaise bokser Worapoj Petchkoom geldt als één van atleten waarop Thailand haar hoop heeft gevestigd tijdens de Olympische Spelen in 2012 in Londen. Hij riskeert echter een schorsing van een jaar, omdat hij in zijn onderbroek poseerde voor een homoblad. Petchkoom beweert niet te hebben geweten dat het bewuste blad Stage ‘gay-related‘ was. De amateur boksfederatie van Thailand heeft de foto’s ‘ongepast’ genoemd.

 

De voorzitter zei dat de bond hem gaat ondervragen: ‘Daarna komen we met onze strafmaat.’ De 28-jarige bokser zei in een tv-programma dat hij dacht dat het een eer was om op de cover van een glossy te prijken die haar driejarig bestaan viert. Hij zei dat hij het verdacht ging vinden, toen hem werd gevraagd alleen zijn onderbroek te dragen. Hij zei ook dat hem werd verteld dat hij schadevergoeding zou moeten betalen, als hij de set verliet. Petchkoom ontkent homo te zijn: hij heeft een vriendin, bood zijn excuses aan tegenover zijn fans en zei: ‘het was een levensles’.

Lees ook:Nike ontbindt contract met bokser Pacquiao om homofobe uitspraken
Lees ook:Australische bokser: ‘Aboriginals kunnen geen homo zijn’
Lees ook:Binnen een dag vrouw worden in Thailand
Lees ook:Ophef in Thailand over homoseksuele monnik en travestiet
Lees ook:Man uit Roosendaal opgepakt op verdenking moord transseksueel

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>