John Travolta en de Scientology Church

De Amerikaanse acteur John Travolta (55) is al 34 lid en pleitbezorger van de omstreden Scientology Church, maar nu zou hij de kerkgemeenschap de rug willen toekeren. Zijn gehandicapte zoon Jett stierf zes maanden geleden op 16-jarige leeftijd: sindsdien gaat het slecht met de filmster. De beauty uit Saturday Night Fever en Grease is kilo’s aangekomen en heeft alle werkopdrachten geschrapt. Jett was autistisch en had hevige aanvallen: één ervan werd hem fataal. De kerk zou Travolta hebben ontraden om zijn kind  gangbare medicijnen tegen de ziekte te geven.

 

Scientology erkent autisme niet als ziekte, noemt het ‘psychosomatisch’, adviseerde een ontgiftingskuur en supplementen, maar reguliere medicijnen tegen autisme waren taboe. Travolta zou de geheime kerkgemeenschap willen verlaten, maar is bang dat Scientology uit wraak details over zijn privéleven gaat rondbazuinen. Volgens insiders ‘legt de kerk dossiers aan over elk bekend lid, met persoonlijke gegevens die de kerk kan gebruiken als dat lid kritiek op de kerk uit’. Een chantagemiddel om te voorkomen dat hij of zij niet uit de school klapt. Al jaren doen geruchten de ronde dat Travolta homoseksueel zou zijn. Scientology zou hem als voorbeeld gebruiken om aan te tonen dat ‘die ziekte te genezen is’.

Lees ook:Hollywood regisseur noemt Scientology antihomo
Lees ook:Is John Travolta nou homo of niet?
Lees ook:Wikipedia blokkeert Scientology
Lees ook:Scientology kerk in Frankrijk mag blijven
Lees ook:Scientology topvrouw drie jaar in gevangenkamp vanwege lesbische zoen

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “John Travolta en de Scientology Church

  1. Pingback: Is John Travolta nou homo of niet? | Gay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>