Homo Humanisten vieren 200e geboortedag Darwin

De Gay & Lesbian Humanist Association (GALHA) viert de 200e geboortedag van Charles Darwin op een speciale bijeenkomst in Londen op vrijdag 13 februari 2009: Darwin Day. Tegelijkertijd wordt aandacht besteed aan de 30e verjaardag van GALHA en de LGBT History Month. Darwin (1809-1882) legde het fundament voor de evolutietheorie en bracht daarmee een ommekeer teweeg in ons denken over de natuur. Hij wordt gezien als een van de grootste geleerden ooit en prijkt op het tien pondbiljet. Een van de hoogtepunten op 13 februari wordt een reconstructie van het explosieve debat, dat in 1860 voor 700 mensen in de universiteit van Oxford plaatsvond. Het leidde tot de algemene aanvaarding van de evolutietheorieën van Darwin.

Een woordvoerder van GALHA zegt: ‘Vorige week hoorden we de paus zijn vertrouwen uitspreken over ontkenners van de Holocaust en mensen die in homorechten de oorzaak zien van overstromingen en orkanen. Als antwoord op dergelijke onzin zijn we er trots op dat we op deze manier zowel de LBGT History Month als wereldgeschiedenis en humanisme in het zonnetje kunnen zetten.’ De Darwin Day wordt gehouden in de bibliotheek van het Cornwall Hall Humanist Centre, 25 Red Lion Square, Holborn, van 17.00 tot 21.30 uur. Ook in Nederland rollebollen gelovigen over elkaar heen, over de vraag of de natuur volgens de leer van Darwin is ontstaan, of dat er sprake was van een ‘Intelligent Design’. Deze week liet Andries Knevel binnen zijn gelovigenomroep EO veel stof opwaaien. Misschien geen gek idee om juist daarom óók in ons land een Darwin Dag te organiseren?

Lees ook:Conferentie over genezing homo’s
Lees ook:Homo’s bij de Antieken in Londen
Lees ook:COC Haaglanden zoekt boeken voor Macedonië
Lees ook:Pussicat Dolls treden op in Amsterdam
Lees ook:Lion Noir eerdaags open in Reguliersdwarsstraat

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>