Dipje? Welnee, het is Blue Monday!

Vandaag is het de meest deprimerende dag van het jaar: Blue Monday. Althans: dat bedacht de Britse psycholoog Cliff Arnall aan de hand van een ingewikkelde formule. De derde maandag in januari schijnen we ons het meest dépri, droevig of weemoedig te voelen. Volgens de psych realiseren we ons deze week ineens dat we onze goede voornemens allang weer zijn vergeten. We roken weer, sporten te weinig, drinken te veel en hebben (mede daardoor) weer grondig de pest aan onszelf.

We gaven teveel uit met de feestdagen en zitten nu op zwart zaad, maar rekeningen stapelen zich op. En het duurt nog maanden voor de vakantie in zicht is. Overigens zou volgens diezelfde formule de vrijdag in juni, die het dichtst bij het begin van de zomer ligt, de vrolijkste van het jaar zijn. Dan veert menigeen op, met de vakantie voor de deur. Hoe ziet die formule eruit: klik hier. Wat we er van moeten geloven? Iets broodje aaperigs? De Britse psych schijnt de medemens wel vaker te bestoken met theorieën, die hij met dezelfde soort wollige formules uitdacht.

Lees ook:Blue Monday: somberen op maandag 15 januari
Lees ook:Liane den Haan en het ‘ouderenoproer’
Lees ook:COC Amsterdam ook op Kwakoe Festival 2009
Lees ook:Amsterdam: Opera in het Park, ‘Salomé’
Lees ook:Laatste rustplaats George Michael nu zichtbaar: hekken rond graf verwijderd

1 Reacties // Reageer

One thought on “Dipje? Welnee, het is Blue Monday!

  1. Rob, Nijmegen.

    Broodje aap? Nou wel sterk dat zowel ik als vele klaagden over dat we een depri-dag hadden afgelopen maandag, zonder ooit van de blue monday-theorie gehoord te hebben……. Ik hoor er ook pas vandaag voor het eerst van…

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>