Pionier uniseksmode overleden

@Erik Feenstra

De Franse modeontwerper Ted Lapidus is in een ziekenhuis in Cannes overleden. Hij werd 79 jaar. In de jaren zestig werd hij bekend om zijn emanciperende uniseksmode, androgyne kleding, safarilook en zijn marineblazer. Hij kleedde beroemdheden als The Beatles, Frank Sinatra, Roger vadim, Fançoise Hardy en Brigitte Bardot.

De Franse president Sakozy noemde hem ‘de dichter van de haute couture’. Edmond Lapidus, bekend als Ted, was de zoon van een Russische kleermaker. Studeerde in Tokio en werkte voor grote modehuizen, zoals Dior. In 1951 maakte hij van zijn eigen naam een merknaam; in 1958 opende hij zijn eerste eigen winkel. In het begin om mode te slijten, later ook horloges, sierraden en parfums. Zijn zoon Olivier zet zijn werk voort. Vrijdag wordt Lapidus begraven op Père-Lachaise in Parijs.

Lees ook:Modekoning Yves Saint Lorent overleden
Lees ook:Choreograaf Béjart overleden
Lees ook:Modekoning Yves Saint Laurent geridderd
Lees ook:Roze ei 12.500.000,- euro waard
Lees ook:Franse pornoregisseur Cadinot overleden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>