Korte Kerstverhalen II

Thuis zag het er rond kerst altijd sprookjesachtig uit, met een uitbundig versierde boom en kerstdecoraties her en der. Maar gezellig werd het niet, want Pa kon het nooit laten om tijdens de borrel voor het kerstdiner zijn jaarrésumé af te steken. Daarna was het altijd bonje. Ik gluurde dan tussen mijn oogharen naar de boom. Bij schoolvriendje thuis was het met kerst ook een keer hommeles. Zijn vader liep naar de opgetuigde kerstboom, tilde het gevaarte op en riep: ‘Nou is het AFgelopen’. Bij ‘AF’ zette hij de boom met een harde boem op de grond terug. Daarna liep hij naar de gang, trok zijn jas aan en ging de hort op. Door de harde klap lieten de uitgedroogde dennennaalden los en dwarrelden omlaag, samen met slingers en engelenhaar. Piek, ballen, engeltjes, trompetjes en klokjes vielen omlaag en spatten op de grond uiteen. Van de feeërieke boom was niet veel meer over dan een zielige spriet boven een berg afval.

 

Na uren kwam pa thuis. Hij dacht dat de lucht wel geklaard zou zijn. Maar er was helemaal niets geklaard, laat staan opgeruimd: Ma zat zwijgend naast de zielige spriet en de berg afval te breien en keek niet op of om. Jarenlang, telkens als pa weer aan het tetteren sloeg, keek ik hunkerend naar de kerstboom en dacht: ‘Zál ik net als vriendjes vader …?’ Ik heb het nooit gedaan. Misschien maar goed ook …

Heb jij een leuk, romantisch, droevig of raar-maar-waar-gebeurd kort kerstverhaal? Schroom niet en mail het naar [email protected]. De redactie houdt het recht verhalen te redigeren en indien nodig te verkorten.

Lees ook:Gordon redt grootste kerstboom ter wereld
Lees ook:Parijse homohaters boos over kerstboom die lijkt op een buttplug
Lees ook:Korte Kerstverhalen III
Lees ook:Pubertje masturbeert voor horde agenten
Lees ook:Romantische kerst IV: familie (1986)

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Korte Kerstverhalen II

  1. Pingback: Korte Kerstverhalen III | Gay

  2. Pingback: Vloekverbod in Ermelo | Gay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>