Verdachten hiv-zaak Groningen veroordeeld

De drie mannen die ervan werden verdacht tijdens privé seksfeestjes mannen bewust met hiv te hebben besmet, zijn door de rechtbank in Groningen veroordeeld tot negen, vijf en anderhalf jaar celstraf. Het Openbaar Ministerie had veel hogere straffen geëist en gaat in hoger beroep. Een aantal zaken achtte de rechter niet bewezen, maar de twee hoofdverdachten zijn wel schuldig gesteld aan het toedienen van met hiv besmet bloed aan vijf slachtoffers. Het is niet zeker of de slachtoffers daadwerkelijk door die injecties met hiv werden besmet. Of ze gedrogeerd waren, is ook niet te bewezen.

De slachtoffers raakten buiten bewustzijn, maar volgens de rechter kan dat net zo goed zijn veroorzaakt door het gebruik van alcohol en xtc. De zaak kwam in mei 2007 aan het licht door een plotselinge toename van het aantal hiv-besmettingen in Groningen. De nieuwe patiënten hadden seksfeesten bezocht, waar het er nogal ruig aan toe zou zijn gegaan. Rest één vraag: de verdachten hebben hiv: worden zij daarvoor niet behandeld? Hiv medicatie zorgt ervoor dat de viral load – het hoeveelheid virus in het bloed – undetectable is: dat er zó weinig van over is, dat het in het bloed niet meer te peilen is. Hoe bizar ook, al zou je dat willen: dan kán je daarmee iemand anders toch niet (meer) met hiv besmetten?

Lees ook:Zwaardere straffen Groningse hiv-zaak in hoger beroep
Lees ook:Hoge Raad wil Groninger hiv-zaak heropenen
Lees ook:Mannen opzettelijk met hiv besmet in Groningen
Lees ook:Gronings gedraaikont doet homoland geen goed
Lees ook:Sanquin blijft homo’s weigeren

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Verdachten hiv-zaak Groningen veroordeeld

  1. Pingback: Zwaardere straffen Groningse hiv-zaak in hoger beroep | Gay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>