Nieuwe test Vaticaan om homopriesters op te sporen

Het Vaticaan komt met nieuwe psychologische testen, die ‘diepgewortelde homoseksuele tendensen’ en ‘onduidelijke seksuele identiteit’ moet opsporen. Mannen die priester willen worden, krijgen in de toekomst te maken met testen die homoseksualiteit moeten opsporen. Ondanks het feit dat rooms-katholieke priesters celibatair zijn, wordt de kerk onder de hoede van paus Benedictus XVI steeds vijandiger tegenover mensen met homoseksuele verlangens, die zich tot priester wijden. ‘Té vaak worden psychologische ‘defecten’ pas ontdekt na de priesterwijding’,  volgens de richtlijnen die de Vaticaanse Congregatie voor Katholieke Educatie: ‘Als we die ‘defecten’ eerder kunnen opsporen, kunnen we veel tragische situaties voorkomen.’

De testen moeten op basis van vrijwilligheid plaatsvinden, maar iemand die weigert, kan het priesterschap hoogstwaarschijnlijk op zijn buik schrijven. In mei herhaalde een hooggeplaatste Vaticaanse bobo in een brief dat iedere rooms-katholieke bisschop homo’s de toegang tot seminaries moet weigeren, die opleiden tot het priesterschap. De paus keurde die brief toen goed. De huidige houding van het Vaticaan tegenover homoseksualiteit dateert uit 1961, toen een regel aangaf dat homo’s mensen zijn ‘met perverse neigingen’.

Lees ook:Paus: ‘Homo’s en pedo’s niet hetzelfde’
Lees ook:Vaticaan: ‘priesters mogen geen relatie hebben’ – dus ook homo-priesters niet
Lees ook:Paus spreekt met kardinalen over misbruik, homo’s en vrouwen
Lees ook:Vaticaan wijst vergelijking pedofilie met jodenhaat af
Lees ook:Vaticaan: homo’s schuld van kindermisbruik

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>