Nieuwe Hepatitis B campagne ‘Man of Mietje’

Schorer start een nieuwe voorlichtingscampagne: ‘Man of Mietje’ en heeft de website b-a-man.nl gelanceerd. Daarin worden vooral jonge mannen die seks hebben met mannen opgeroepen om zich bij de GGD of een soa-poli gratis tegen hepatitis B te laten vaccineren: ‘Be a man en neem je verantwoordelijkheid’, zegt Schorer. Hepatitis B is een soa die veel voorkomt onder seksueel actieve homo’s. In tegenstelling tot andere soa’s, helpt veilig vrijen bij dit virus niet. Het virus is dan ook erg besmettelijk.

Een serie van drie vaccinaties is de enige remedie om je je ertegen te beschermen. De campagne moet ervoor zorgen dat mannen zich bewust worden van de ernstige gevolgen van hepatitis B, zoals ernstige beschadiging van de lever. Jonge mannen die met mannen vrijen, zijn extra kwetsbaar, omdat ze vaak niet weten dat hepatitis B een soa is. Het risico is bij oudere homo’s dankzij eerdere campagnes van Schorer en de GGD veel beter bekend.  

 

Lees ook:GGD: gratis vaccinaties voor homomannen tegen hepatitis B
Lees ook:Gratis vaccinatie tegen Hepatitis B tijdens Gay Pride
Lees ook:Vaccinaties tegen hepatitis B tijdens Gay Pride
Lees ook:GGD vaccineert gratis op Roze Maandag
Lees ook:Sanne Vogel maakt openhartige portretten over hepatitis B-vaccinatie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>