Love Parade: nieuw bezoekersrecord

Zaterdag kwamen rond de 1,6 miljoen bezoekers naar de Love Parade in Dortmund: daarmee is een nieuw record gevestigd. Het vorige record was de Love Parade in Berlijn in 1999: dat trok 1,5 miljoen bezoekers. Het feest voor fans van techno –en dancemuziek vond vorig jaar voor het eerst in het Ruhrgebied plaats.

 

De organisatie had ruzie gekregen met de autoriteiten van Berlijn over vergunningen en was naar het westen vertrokken. De tocht liep dit jaar op een afgezette snelweg dwars door Dortmund in het Ruhrgebied. Dj’s uit vijftien landen waren er in Dortmund bij. Daaronder Armin van Buuren, Paul van Dyk en David Guetta. Thema dit jaar was ‘Highway of Love’.

Lees ook:Lederpott Dortmund 2009
Lees ook:Lederpott Dortmund 2008
Lees ook:Folsom Europe straatfeest in Berlijn
Lees ook:Massale opkomst Pride Parade Rome
Lees ook:Homo/lesbo festival Queer Life Duisburg

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>