Roze Maandag Tilburgse kermis

Tilburg is maandag 21 juli 2008 voor de 18e keer roze gekleurd op de jaarlijkse Roze Maandag (update 2011: klik hier). Met vorig jaar 300.000 bezoekers is dit het drukst bezochte homo-evenement in Nederland: uniek vanwege de 3,5 kilometer lange kermis met 250 attracties in de binnenstad. Die staat er van vrijdag 18 tot en met zondag 27 juli. Op Roze Maandag zijn straten, terrassen, café’s en kermisattracties roze versierd. De kermis, de horeca, de middenstand, belangengroepen, de gemeente Tilburg en stichting Roze Maandag maken er een gigantisch feest van met voor elk wat wils: ludieke acts, bekende artiesten, internationale top dj’s en extravagante types.

De dag begint met een krantje bij de koffie: het Brabants Dagblad komt maandag uit op roze papier en wordt gratis op de kermis verspreid. Het AidsFonds verkoopt traditiegetrouw roze wuppies, het symbool van Roze Maandag. Om 13.00 uur wordt de dag officieel geopend in het Variété Dorp aan de Spoorlaan met toespraken, een openingsact van Embrace Pink en een optreden van Bearforce 1. Daarna treedt een keur aan artiesten op. Voor de Heuvelse kerk vindt het eerste homohuwelijk op Roze Maandag plaats. In de Stadhuisstraat is het vanaf 13.30 swingen met artiesten op het grote buitenpodium. Ook de Amstel Bierhal heeft een bomvol artiestenprogramma. Café Lolliepop is al jaren een centraal punt op de kermis en dit jaar wordt daar een Pink Passion Point aan toegevoegd. Het Piusplein kleurt roze met een megafeest met optredens van dj’s tot 01.00 uur.

Lees ook:Roze Maandag op de Tilburgse Kermis 2015
Lees ook:Roze Maandag op de Tilburgse Kermis
Lees ook:Roze Maandag Tilburg 2009
Lees ook:Roze Maandag op de Tilburgse Kermis
Lees ook:Roze Maandag 2011

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Roze Maandag Tilburgse kermis

  1. Pingback: GGD vaccineert gratis op Roze Maandag | Gay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>