Trava-icoon Vera Springveer overleden

Vera Springveer, in het dagelijks leven Charles Lücker, is woensdag aan de gevolgen van aids overleden. Hij werd 43 jaar. Begin jaren negentig werd Vera een bekende persoonlijkheid in de homoscéne, toen op Salto een gay datingshow werd uitgezonden met Hellun Zelluf en Beestje Freek. De leading lady van deze persiflage op een koppelprogramma van de tv, Hellun Zelluf, stierf in oktober 1993 ook aan de gevolgen van aids. Vera maakte haar debuut als nachtclubzangeres in de Mazzo op de Amsterdamse Rozengracht.

 

Ze stond voor het eerst in de Kleine Comedie in 1990, samen met Hellun Zelluf. Daarna zong ze jarenlang in de meidenband Girls Just Wanna Have Fun. Voor organisaties als Schorer hielp Vera Springveer graag mee om hiv en aids onder de aandacht te brengen. In 2002 presenteerde ze ‘Strapless in Soho’, een wekelijks programma in Panama met Monique Klemann. David Bowie was één van de sterren die ze graag imiteerde. Luke was daarnaast ook een goede kok.

Lees ook:Vera Springveer begraven
Lees ook:Hellun Zelluf overleed twintig jaar geleden
Lees ook:Talkshow Dolly op Wereld Aids Dag
Lees ook:Kostuums Hellun Zelluf bij Amsterdam Museum
Lees ook:Lesbo-icoon Riek Stienstra overleden

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Trava-icoon Vera Springveer overleden

  1. Pingback: Lovedance, een avond vol liefde | Gay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>