COC Zwolle: regionaal, maar landelijke speerpunten

COC Zwolle heeft een nieuw magazine, in een nieuw jasje, dat volgens het persbericht ‘helemaal aansluit bij de nieuwe huisstijl van de vereniging’. Alle leden van COC Zwolle krijgen het blad toegestuurd, maar ook de 23 gemeenten die horen tot haar werkgebied, VVV’s, bibliotheken, horeca en allerlei organisaties. ‘Met het magazine kunnen we iedereen informeren over het werk van COC Zwolle en over onderwerpen die spelen onder homo’s en lesbo’s in de regio’, zegt voorzitter Irene Gerritzen. De regionale vereniging ligt in de uitloper van de ‘bible belt’: het lint van streng gereformeerde gemeenten van Tholen via de Veluwe naar de kop van Overijssel. COC Zwolle lijkt daarom andere problemen tegen te komen dan verenigingen in de Randstad. Maar dat blijkt niet zo.


De vorige voorzitter, Richard Kuper, kwam uit een ChristenUnie nest in Kampen: ‘In die kring heeft bespreekbaarheid van homoseksualiteit lange tijd stilgestaan’, zegt hij in het magazine. Volgens Kuper is het beste om met streng christelijke groepen in gesprek te blijven: hetzelfde geluid als van een COC van een grote stad, die de dialoog zoekt met gelovige allochtone groepen. In het blad vertelt een docent op het ROC in Emmeloord dat docenten en leerlingen net als in grote steden dreigen om weer terug in de kast te kruipen. Voor Gerritzen een ultieme reden ‘om als vereniging georganiseerd te blijven’. COC Zwolle heeft stevige stappen richting professionalisering gezet ‘om als belangenvereniging door de buitenwacht serieus genomen te worden’, aldus Gerritzen. Maar volgens haar dreigt het gevaar ‘dat het bestuur voor de troepen uitrent en dat vrijwilligers, die keihard hebben gewerkt, ergens achteraan hobbelen.’ Het evenwicht tussen enthousiaste vrijwilligers en verdere professionalisering ziet ze dan ook als de grote uitdaging.

Lees ook:COC Zwolle in the picture
Lees ook:COC Zwolle viert 40 jaar diversiteit
Lees ook:Nieuw thuis voor COC Zwolle
Lees ook:Roze Ouders in COC Zwolle
Lees ook:Voorlichtingsgroep COC Zwolle succesvol

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “COC Zwolle: regionaal, maar landelijke speerpunten

  1. Pingback: COC op Stratenfestival Zwolle | Gay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>