Naaktstranden in Nederland

IMG_20160522_122006Tot ver in de jaren zestig ‘waren wij een kuis volk’, zoals de voice over zei in de film van Bert Haanstra: ‘Alleman’. In een hilarische scène op het strand is te zien hoe mensen met man en macht achter handdoeken probeerden hun zaakie niet aan de buitenwereld te tonen, terwijl ze hun zwembroekje aan -of uittrokken. Begin jaren zeventig kwamen de eerste naaktstranden in zwang: eerst stiekem, toen gedoogd en later officieel erkend. Op eropuit.blog staan drie artikelen: ‘Naaktstranden langs de Noordzeekust’, ‘Naaktstranden in Noord, Midden en Oost Nederland’ en ‘Naaktstranden in West en Zuid Nederland’.

Homo’s waren er altijd snel bij, waar het naaktstranden betrof. De vermelde stranden zijn de officiële en de ‘officieel gedoogde’ gratis naaktgebieden. Op veel van die plekken wordt de laatste jaren stevig gecontroleerd of er zich niet meer dan alleen maar naakt zonnen afspeelt. Naast deze drie lijsten zijn er plekken, die ‘wij onder mekaar’ weten te vinden, maar die niet in de lijst vermeld staan. Misschien moeten we dat vooral zo houden: er is al genoeg narigheid ontstaan, nadat buitenseks gebieden véél te uitgebreid in het nieuws kwamen. Daar heeft niemand iets mee te maken: zeker niet, als je er niemand mee tot last bent.

Lees ook:Massale naaktomhelzing voor Opera House Sydney
Lees ook:Aids dertig jaar geleden ontdekt
Lees ook:Drie homo’s in opgeschoonde Britse regering
Lees ook:Twee homo’s in Senegal zes maanden achter de tralies
Lees ook:Boten Amsterdam Canal Parade 2016 bekendgemaakt

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Naaktstranden in Nederland

  1. Adam

    Kom maar lekker hier

      /   Reply  / 
  2. Adam

    Ik kom naar me toe en dan kunnen we dingen doen

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>