Dodenherdenking Homomonument 4 mei

COC Amsterdam organiseert op 4 mei de jaarlijkse herdenking bij het Homomonument voor alle homoseksuelen, die vielen tijdens de Tweede Wereldoorlog. In eerste instantie worden de homoseksuele slachtoffers van het nazi-bewind herdacht, maar daarnaast wordt stilgestaan bij discriminatie, zoals die nog altijd over de hele wereld bestaat. In 2008 staat de roze dodenherdenking in het kader van allochtone holebi’s en en transgenders. COC Amsterdam nodigt de stadsdeelbesturen uit om aan deze herdenking deel te nemen, omdat allochtone gemeenschappen verspreid over de stadsdelen wonen. 

Op zondag 4 mei verzamelen belangstellenden en deelnemers zich vanaf 19.00 uur bij COC Amsterdam in de Rozenstraat (op een steenworp afstand van het Homomonument), om 19.35 vertrek naar het monument. Om 20.00 uur is het twee minuten stil, net als een stuk verderop op de Nationale Herdenking op de Dam. Daarna volgen sprekers, zoals Amsterdams wethouder Carolien Gehrels, voorzitter COC Amsterdam Dennis Boutkan en voorzitter Yoessuf Huibert Fermina. Er is een doventolk aanwezig. Rond 20.15 uur leggen organisaties en belangstellenden bloemen. De deuren van COC Amsterdam zijn na afloop open om na te praten.

Lees ook:Dodenherdenking Homomonument 4 mei
Lees ook:Dodenherdenking bij Homomonument Amsterdam
Lees ook:Dolly Bellefleur te gast bij Dodenherdenking Homomonument
Lees ook:Plasterk spreekt op dodenherdenking homomonument
Lees ook:Dodenherdenking 4 mei 2010

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Dodenherdenking Homomonument 4 mei

 1. Phallus van Athene

  PvdA raadslid & homohaatsters Yman zal hier ook bij aanwezig zijn en iedereen zich maar afvragen waarom homo’s nu zo’n ruk naar rechts hebben gemaakt..

    /   Reply  / 
 2. erik feenstra

  Zie artikel 4 mei op gay.blog:
  ‘PvdA-raadslid misbruikt herdenking Homomonument’.

    /   Reply  / 
 3. Peter

  “een ‘ruk’ naar rechts”?

  Hij blijft leuk. Sorry, maar het was een inkoppertje

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>